Schatten van gouden munten in nalatenschap

Bij de notaris
Hou volgende zaken in gedachten bij nalatenschappen :
Het is geen goed idee om de verzameling of enkele gouden munten in de verlaten woning van een overleden persoon te laten liggen. Zorg er voor dat het materiaal naar een veilige plaats wordt gebracht.

Let op met kennissen van de verzamelaar die de gouden munten nog eens willen zien. Wees bijzonder op uw hoede voor het aanbod om de muntenverzameling naar waarde te schatten. Dan komt de vraag om de collectie even te mogen meenemen. U zet de deur open voor misbruik… En geloof me, dit gebeurt meer dan je lief is.

In het kader van een nalatenschap komt soms de vraag om een muntenverzameling mooi gelijk te verdelen onder een aantal personen. Dat kan, maar is een bijzonder moeilijke oefening. Er komt heel wat rekenwerk bij kijken en een perfecte verdeling is vaak nog niet bevredigend.

 

Schattingen voor de notaris
Munten schatten voor een nalatenschap doe ik gratis. Tenzij ik een schriftelijk verslag moet opstellen voor een expertise bij nalatenschap of voor de notaris. Dan reken ik 150€ (+BTW), evenals een kilometervergoeding voor de verplaatsing.

Hoe kan ik u helpen?

Via het contactformulier kan u eenvoudig contact opnemen voor een vrijblijvende schatting.