Wij kopen gouden munten Brits pond Sovereign Groot-Brittannië.

Gouden Engelse ponden zijn van bij de start van het huidige Engeland in 1879 uitgegeven.
In de periode tussen 1879 en nu hebben alle koningen – en vooral koninginnen! – deze munten laten slaan. Over het algemeen betreft het vrij grote oplages die goed bewaard zijn gebleven. Er zijn twee onderscheiden types gekend die in de catalogi onderverdeeld worden in verschillende ondertypes.  De twee hoofdtypes zijn: wapenschild, of St George met draak.
Deze stukken kennen soms een belangrijke meerwaarde op de goudprijs.


Gouden ponden kunnen meer waard zijn als ze van het juiste type zijn, als ze in goeie kwaliteit zijn of omdat ze van een beter jaar zijn. Het absolute topjaar van de Sovereign pound goud is 1917. Doorgaans zal de meerwaarde zich vooral voordoen als de munt in hele goede kwaliteit is of van het goede jaar. U kunt dit laten nakijken.

De verzamelmarkt voor de pondjes is een héél interessante markt, waar vlot en goed betaald wordt. Verder zijn er ook nog de varianten van half en dubbel pond, maar die komen niet zo vaak voor. Deze hebben dan ook bijna altijd een meerwaarde op de goudprijs.

Een correcte prijs en contante en onmiddellijke betaling behoren tot de reputatie die ik als muntenexpert heb opgebouwd.

U mag er bovendien op rekenen dat ik streef naar een prijs die boven de goudprijs uitkomt en gebaseerd is op de verzamelwaarde van munten.
Op de pagina ‘Hoe verkopen’ wordt duidelijk uitgelegd wat de drie mogelijkheden zijn.

Ter plaatse

Gratis en vrijblijvende schatting aan huis.

Prijs

Correcte prijsberekening en uitgebreide uitleg.

Graag eerst enkele foto's doorsturen!

Via email, via het contactformulier of via Whatsapp!

Overeenkomst

Contante en onmiddellijke betaling.

Hoe kan ik u helpen?

Via het contactformulier kan u eenvoudig contact opnemen voor een vrijblijvende schatting.